1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

USA-spec PA15 - high pitched sound

Discussion in 'Audio & Video' started by JRod, Apr 19, 2008.

  1. Apr 19, 2008 at 5:31 PM
    #1
    JRod

    JRod [OP] Kratos

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Member:
    #5042
    Messages:
    3
    Vehicle:
    07 Dbl Cab SR5 TRD
    Bakflip cover, Westin Nerf Bars, Husky liners, Tow Pkg, USA-SPEC PA15,
    I just installed the USA-Spec PA 15 & hooked in my XM radio. When I play the XM radio I get a high pitched constant sound. It gets worse when I plug in my IPOD at the same time. I have a good quality monster cable going to my XM. Any thoughts? :confused:
     
  2. Apr 19, 2008 at 7:15 PM
    #2
    rhoppas

    rhoppas Land of Oz

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Member:
    #2564
    Messages:
    1,301
    Gender:
    Male
    Topeka, KS
    Vehicle:
    07 Double Cab V6 TRD Sport Tow
    Earnhardt Cannons, Terra Grapplers, Viper alarm, Hunter4x4 Bull Bar, 6" Pro Comp Off-Road lights, extra set of bed D-rings, Chrome exhaust tip, Metra Ipod/MP3 adapter, Garmin GPS, CarriageWorks grill, Maglite mounted to driver seat, 9" Stubbie Antenna, WeatherTech floor liners, Saddleman Neoprene seat covers, DeeZee bed mat
    That sucks! I am not experienced with the USA-Spec device but I believe it has a set of dip switches. Have you verified that they are set properly? If so, maybe you just got a bad one...
     
  3. Apr 20, 2008 at 4:58 AM
    #3
    JRod

    JRod [OP] Kratos

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Member:
    #5042
    Messages:
    3
    Vehicle:
    07 Dbl Cab SR5 TRD
    Bakflip cover, Westin Nerf Bars, Husky liners, Tow Pkg, USA-SPEC PA15,
    Yeah - the dip switches are pretty basic. 1 is to turn on/off the aux input & the other 3 relate to the radio depending on what toyota you have. The taco setting is to have all 3 on. My XM is a portable - TAO that I plug in/take out. I'm going to try my wife's portable delphi & see if it makes a difference...hopefully, the antenna cable matches.
     
  4. Apr 20, 2008 at 8:43 AM
    #4
    camsbored

    camsbored Well-Known Member

    Joined:
    Apr 12, 2008
    Member:
    #5932
    Messages:
    185
    Raleigh, NC
    Vehicle:
    08 PreRunner DC/Sport/LB
    Kenwood DNX8120, Homelink mirror, Valentine One hardwire
  5. Apr 20, 2008 at 1:37 PM
    #5
    JRod

    JRod [OP] Kratos

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Member:
    #5042
    Messages:
    3
    Vehicle:
    07 Dbl Cab SR5 TRD
    Bakflip cover, Westin Nerf Bars, Husky liners, Tow Pkg, USA-SPEC PA15,
    Thanks to all for the input. I found the problem...my XM radio. The charger was causing the whine - the battery is dead and something's not right with the power. My wife's XM radio worked perfectly with it. At least now I know what the solution is.
     
To Top