1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Valentine 1/BlendMount: Install w/pics

Discussion in 'Audio & Video' started by Octoparrot, Oct 22, 2011.

  1. Octoparrot

    Octoparrot [OP] Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Member:
    #61762
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    Western Mass
    Vehicle:
    '10 DCLB SR5
    265/75/16 Cooper AT3, Katskins Leather all around, 35% Tints x4, VHF, Hide-a-way strobes x4 (Strobes-n-More.com), WeatherTech DigiFits, GROM iPod Integration Unit
    Installed my Valentine One this weekend along with the BlendMount. Enjoy. :D


    1. Remove phillips head screw inside sunglasses compartment. Pry down the front of the console first, then the rear will follow. Note the retainer spring clips at the front of the unit. There are 2. Once you remove console, i suggest placing them back onto the console to avoid losing them.

    [​IMG]

    2. Unplug the two white connectors from the console. The forward one is the harness that I tapped into to obtain a switched power source. The rear is for the map lights. The map light circuit is always powered. If you wanted to utilize this feature, you could but your device that is powered by it is going to be always on and not controlled by the ignition.

    [​IMG]

    3. Remove the electrical tape from the forward harness and remove approx 2" of the outer sheathing to gain access to a sufficient length of wire in order to splice into.

    ** Note: I do not have any instruments that use this harness. It is NOT connected to anything on my vehicle.

    4. Locate the two green wires. One is dark and the other is lighter green. These are the two leads were using.

    Light Green is POSITIVE (12v +)
    Dark Green is NEGATIVE (12v -)

    [​IMG]

    5. The harness that came with your valentine is going to be rather long. I clipped it down approx 4 inches. I utilized some blade connectors that I crimped on the ends of the harness. Do what you wish. Cover with good quality electrical tape.

    [​IMG]


    6. Plug in your power cord (phone jack line) that was included with your unit. I chose to bundle it up and leave approx 2" on one end and 7" on the other (radar end). Fish the end to be plugged into the radar down the front of the headliner and follow closely with the other harness that follows this path.


    [​IMG]


    [​IMG]

    7. Here is the BlendMount installed with the power cord running down to the unit.

    [​IMG]


    [​IMG]

    And my DigiFit Weathertech's.....just for good measure!

    [​IMG]
     
  2. 85okhai

    85okhai Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Member:
    #59839
    Messages:
    168
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Panama City Beach Fl
    Vehicle:
    2011 Trd Sport DC LB
    how much did you pay for your mount? looking to get one for my passport 9500ix
     
  3. Octoparrot

    Octoparrot [OP] Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Member:
    #61762
    Messages:
    10
    Gender:
    Male
    Western Mass
    Vehicle:
    '10 DCLB SR5
    265/75/16 Cooper AT3, Katskins Leather all around, 35% Tints x4, VHF, Hide-a-way strobes x4 (Strobes-n-More.com), WeatherTech DigiFits, GROM iPod Integration Unit
    $93 shipped
     
  4. DSpencer18

    DSpencer18 Active Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Member:
    #74802
    Messages:
    34
    Gender:
    Male
    First Name:
    Drew
    Chattaonnoga, TN
    Just to let anyone that uses this DIY know. I just preformed this, and since I have the compass/gauges installed. Every time I turn my lights on it turns my v1 off. I think I need to find another wire to mount it to, due to power loss in the wire when my lights come on. Any suggestions?
     
  5. DSpencer18

    DSpencer18 Active Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Member:
    #74802
    Messages:
    34
    Gender:
    Male
    First Name:
    Drew
    Chattaonnoga, TN
    Fix my problem. If you have the Compass/temp gauge. Use the Black/White wire with the black cable from your v1 hardwire kit. Thanks.
     
  6. Agro

    Agro Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2013
    Member:
    #94915
    Messages:
    422
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    2015 Ford F-150 XLT 3.5L Ecoboost!
    Help.

    My 2013 Tacoma the plugs have

    #1
    Red
    Black
    Black Silver
    White

    #2
    White
    White with Black

    I used my volt meter and they don't seem to be ACC controlled 12V.

    I do see another whole pack of wires running up towards the front rear-view mirror which has Temp, compass, and electrochromatic dimming. So many wires.

    Attacking a pic of what I see going to the mirror:
    [​IMG]





    ::::edit:::::
    One pair of that plug is 3.6v the other 5.0v. It's for the microphone only. So I need 12v + and -. I figure that bigger pack of wires has to have one. Do I really need to use a splice on some to try to find out? I wish there was an easier way. Once I find 12v I couldn't tell u which is positive or negative . Especially if its like green and white wires. Neither color gives me a REAL good feelin of which is which

    ::::edit #2 :::::
    White with black
    Green
    12v
    Wires that go to the mirror with temp and compass. Found that there is a plug to this. Unplugged and checked voltage. Easy
     
To Top