1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

vibration at idle

Discussion in '4 Cylinder' started by grumman41, Oct 1, 2009.

  1. Oct 1, 2009 at 7:49 AM
    #1
    grumman41

    grumman41 [OP] New Member

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Member:
    #18853
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    central
    Vehicle:
    sr5
    I'v owned my 2003 2wd tacoma for about six months. It has about 63,000 miles and runs great(good power) but has a very rough idle, it even shakes my front grill and causes a resonance up front. sounds bad and is annoying.

    There is no maint lights lit and I have had it on the dealers computer, they said to run some chevron techron thru the system(I did).

    Where should I go from here?

    Thanks in advance! Kevin
     
  2. Oct 1, 2009 at 7:51 AM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Welcome to TW!

    Start with the plugs. They should be replaced every 30K miles. So they could be due....OR...if they are the original ones, that could be the problem.
     
  3. Oct 1, 2009 at 8:04 AM
    #3
    afd23a

    afd23a Well-Known Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Member:
    #9483
    Messages:
    1,838
    Gender:
    Male
    The Dynamo of Dixie
    Vehicle:
    05 Access Cab 5 Lugger
    Factory Fog Lights, Removed Secondary Air Filter, Metra Ipod Adapter, Int Wiper Stalk, Wet Okole's, URD Short Shifter, Scanguage II w/Blendmount, Fat Bob's 2.75" spacer lift, ARE topper, SP Performance Pads & Slotted Rotors, 4.10 gears
    x2^^
    While you're at it you might consider just doing a tune up. Plugs, wires, distributer, air filter. Some folks on here are fans of using Seafoam as engine/fuel treatment.
     
  4. Oct 1, 2009 at 8:06 AM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    No distributer on his truck. ;)
     
  5. Oct 1, 2009 at 1:24 PM
    #5
    wolfgang123

    wolfgang123 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 7, 2009
    Member:
    #19369
    Messages:
    1,425
    Gender:
    Male
    First Name:
    Skyler
    Statesboro, GA
    Vehicle:
    1997 TACOMA - 4x4
    gosh chris you just know friggin everything. you always amaze me.
     
  6. Oct 1, 2009 at 3:14 PM
    #6
    afd23a

    afd23a Well-Known Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Member:
    #9483
    Messages:
    1,838
    Gender:
    Male
    The Dynamo of Dixie
    Vehicle:
    05 Access Cab 5 Lugger
    Factory Fog Lights, Removed Secondary Air Filter, Metra Ipod Adapter, Int Wiper Stalk, Wet Okole's, URD Short Shifter, Scanguage II w/Blendmount, Fat Bob's 2.75" spacer lift, ARE topper, SP Performance Pads & Slotted Rotors, 4.10 gears
    :anonymous: thanks, wasn't sure about that one!
     
  7. Oct 1, 2009 at 3:36 PM
    #7
    jfr02

    jfr02 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Member:
    #15567
    Messages:
    233
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2012 dcsb 6spd sport
    i had a 99 2.7l it had a rough idle.even after a tuneup it was still there.i myself just got used to it.but if it bothers you that much give it a try,but you may chase this for awhile.
     
  8. Oct 1, 2009 at 3:43 PM
    #8
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    :eek:
    Your welcome. :)
     
To Top