1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Vibration on acceleration

Discussion in 'Technical Chat' started by Crashwell, Mar 24, 2013.

  1. Mar 24, 2013 at 10:20 AM
    #1
    Crashwell

    Crashwell [OP] New Member

    Joined:
    Mar 22, 2013
    Member:
    #100328
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Had my new Tacoma 4-D PreRunner 2WD for about a month now and and noticed a vibration through the steering column when accelerating -a little in first gear but a lot in second before smoothing out. Took it to Toyota and they said there was TSB on the problem and they would repair under warranty. Picked it up from them today and vibration is still still there.
    I've made an appointment for next week but after seeing some posts here I'm not real confidant of a good outcome. Is this fixable and does Toyota even know the source of vibration?
    Thanks for any input.
     
  2. Mar 29, 2013 at 6:30 AM
    #2
    127.0.0.1

    127.0.0.1 AKA ::1

    Joined:
    Dec 24, 2012
    Member:
    #93641
    Messages:
    1,595
    Gender:
    Male
    /etc/hosts
    Vehicle:
    2013 NBM AC 4.0 4x4 Auto OR
    torque spec on rear u bolts is low


    I tightened mine to 50 each, then to 80, and guess what ? my vibes are GONE

    I think you need to ensure the u-bolts are 80ftlbs before giving up
     
To Top