1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Water leaking into the Cab when A/C is on

Discussion in '1st Gen. Tacomas' started by DigB, Jul 2, 2010.

  1. Jul 2, 2010 at 4:29 PM
    #1
    DigB

    DigB [OP] Go Jets GO!!!!!!

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37000
    Messages:
    439
    Gender:
    Male
    Winnipeg
    Vehicle:
    DCLB TRD Sport
    Air Freshener mod
    I was out for a ride today, it's quite humid and hot out, I found that there was a little leak of water on the inside of the cab mainly on the Passenger side, not sure where its from. It's not raining out at all so I think its condensation, the Water is fairly cool, I've checked around the other posts and the only thing I found was a plugged drain, Any thoughts?
     
  2. Jul 2, 2010 at 4:37 PM
    #2
    mwild

    mwild I CANT SPELL SO DONT BITCH

    Joined:
    May 18, 2008
    Member:
    #6720
    Messages:
    1,414
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Vernon, NJ
    Vehicle:
    03 2500 Dodge Ram
    Cat-Back, weather techs, ipod and sisuis Old 04 Taco: 5100s At all 4 corners set at 2.5", Toyotec AAL, Gibson cat-back, Deck plate mod, 20% Tint on fronts, 10" Kicker Comp sub, Sirius radio, Bud Built Skid, Pro Comp 8069 Wheels
    Check the rubber hoe that the ac drains out of sometimes they get clogged with dirt. I have had it happen to me.
     
  3. Jul 3, 2010 at 7:06 AM
    #3
    twfsa

    twfsa Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Member:
    #37997
    Messages:
    1,343
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    Omaha Ne
    Vehicle:
    04 TRD 4X4
    881 Front coils, Bilstien 5100's all the way front set to "0" Icon Dynamic's mini leafs in rear, stock tires.
    Where can I find that rubber hose ?

    thanks
     
  4. Jul 3, 2010 at 7:08 AM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    104,103
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Passenger side, about halfway down the firewall....You should be able to see it from the inside too, if you look under the dash on the passenger side. Its a 1" or so, diameter rubber hose.
     
  5. Jul 3, 2010 at 7:14 AM
    #5
    MT Madman

    MT Madman Senior Citizen

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Member:
    #30831
    Messages:
    454
    Gender:
    Male
    St. Louis area
    Vehicle:
    MGM Tundra SuperMax Limited TRD Off Road
    My Kenwood TM-V708 Dual-Bander
    ditto.
     
  6. Jul 3, 2010 at 7:17 AM
    #6
    BAT24

    BAT24 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Member:
    #9361
    Messages:
    321
    Gender:
    Male
    Ohio
    Vehicle:
    TRD Rugged Trail
    TRD - CAI Sport Hood Sport Grille Sport Headlights OEM LED Tails Factory Roof Rack
    Happened to me in my 96 too... Plugged drain hose
     
  7. Jul 3, 2010 at 7:24 AM
    #7
    DigB

    DigB [OP] Go Jets GO!!!!!!

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37000
    Messages:
    439
    Gender:
    Male
    Winnipeg
    Vehicle:
    DCLB TRD Sport
    Air Freshener mod
    What is the fix? Repair or Replace?
     
  8. Jul 3, 2010 at 7:29 AM
    #8
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    104,103
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Clean it out.
     
  9. Jul 4, 2010 at 9:25 AM
    #9
    twfsa

    twfsa Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Member:
    #37997
    Messages:
    1,343
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    Omaha Ne
    Vehicle:
    04 TRD 4X4
    881 Front coils, Bilstien 5100's all the way front set to "0" Icon Dynamic's mini leafs in rear, stock tires.
    Whats the best and easiest way to clean it, my A/C has a odor when it is first turned on,probably not draining good.
     
  10. Jul 22, 2010 at 4:07 PM
    #10
    DigB

    DigB [OP] Go Jets GO!!!!!!

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37000
    Messages:
    439
    Gender:
    Male
    Winnipeg
    Vehicle:
    DCLB TRD Sport
    Air Freshener mod
    Ok, so I cleaned out the the metal 90 degree elbow that the water should leak onto the ground outside from, didn't fix it. Then, I cleaned out the rubber hose that connects the elbow to the A/C unit that runs through the fire wall, still no fix......any ideas?? or is this something that would be best fixed by the Toyota technicians?
     
  11. Jul 22, 2010 at 4:13 PM
    #11
    Kevlar1267

    Kevlar1267 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Member:
    #35962
    Messages:
    94
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    Minneapolis
    Vehicle:
    2002 Tacoma SR5 4x4 2.7
    Magnaflow exhaust,K & N filter,Bilstein Shocks
    Check the bottom of the black box which the condensor sit in under the glove box. I had someone kick in the bottom of the box it cracked and i had water in the middle of my floor mat. If it is you can order just the bottom piece to replace from Toyota...
     
  12. Jul 22, 2010 at 4:42 PM
    #12
    DigB

    DigB [OP] Go Jets GO!!!!!!

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37000
    Messages:
    439
    Gender:
    Male
    Winnipeg
    Vehicle:
    DCLB TRD Sport
    Air Freshener mod
    Well I just went out and took a look, its not cracked but you gave me an idea, I banged it with my fist a couple of times and all of a sudden about 1-2 cups of water gushed out of the drain tube on the proper side of the the firewall! HA!! Who knew that would work! Lets just hope that fixed it and it doesn't happen again!
     
  13. Jul 24, 2010 at 10:47 AM
    #13
    donaldwagner

    donaldwagner -Don-

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Member:
    #39961
    Messages:
    227
    Gender:
    Male
    First Name:
    Donald
    ormond beach, fl
    Vehicle:
    2005 single cab 4x4
    im going to go try and fix mine, im a hard core "mudder"(for lack of a better word) and i believe that is why mine got clogged, and btw damn that waters cold when it drips!
     
  14. Jul 24, 2010 at 11:55 AM
    #14
    donaldwagner

    donaldwagner -Don-

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Member:
    #39961
    Messages:
    227
    Gender:
    Male
    First Name:
    Donald
    ormond beach, fl
    Vehicle:
    2005 single cab 4x4
    passenger side box which is full of water, and hose leading to engine bay
    [​IMG]

    what needs to be unclogged
    [​IMG]

    What it should look like when your done
    [​IMG]

    :)
     
To Top