1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Weird clicking noises from Shock or UCA.. Help..

Discussion in 'Suspension' started by RJALLDAY702, Dec 7, 2011.

  1. Dec 7, 2011 at 3:58 PM
    #1
    RJALLDAY702

    RJALLDAY702 [OP] U MAD? OH U MAD

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Member:
    #63360
    Messages:
    14,163
    Gender:
    Male
    First Name:
    RJ
    Hermosa Beach
    Vehicle:
    08'
    6" Ruff Country DBL
    Getting some kind of weird clicking when suspension goes up, nothing appears to be loose..


    I know the vid drags on. But if anyone could identify anything, that'd be awesome! Shocks are still under warranty.


    Just skip ahead past all the driving and the BS





    http://www.youtube.com/watch?v=NBoMjnCvc3I
     
  2. Dec 7, 2011 at 4:11 PM
    #2
    jandrews

    jandrews Carolina Alliance Southwest Region Ambassador

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18122
    Messages:
    12,235
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    '09 FourDubDee TRD OR
    A-TRUCK, Fat Kid in the Bed, Custom Pinstriping, Ported and Polished Muffler Bearing, Hi-Performance Bed Mat
    Did you relocate the swaybar?
     
  3. Dec 7, 2011 at 5:17 PM
    #3
    RJALLDAY702

    RJALLDAY702 [OP] U MAD? OH U MAD

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Member:
    #63360
    Messages:
    14,163
    Gender:
    Male
    First Name:
    RJ
    Hermosa Beach
    Vehicle:
    08'
    6" Ruff Country DBL
    Yes, theres a spacer
     
  4. Dec 7, 2011 at 5:26 PM
    #4
    RJALLDAY702

    RJALLDAY702 [OP] U MAD? OH U MAD

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Member:
    #63360
    Messages:
    14,163
    Gender:
    Male
    First Name:
    RJ
    Hermosa Beach
    Vehicle:
    08'
    6" Ruff Country DBL
    If this is what your talking about

    [​IMG]
     
  5. Dec 7, 2011 at 5:36 PM
    #5
    sir1123

    sir1123 Tacomas FTMFW!!!!

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Member:
    #46216
    Messages:
    1,378
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Charleston
    Vehicle:
    99 SR5 Prerunner, Black,3.4L
    3"Ebaich with 5100 Bilstiens, K&N cai, 5% 3M Tint, Magnaflow 18", Hella 500s with 35w 3000k hid retro, 33x9.5x15 BFG A/T
    i had a noise like that and the problem was on the bottom of the shock where you put the bolt thru. the casing around that ball joint was rubbing on the lca strut bracket. it would make popping noises when the my wheel would be turned and hit bump....it is easy to notice just look and see if the bottom of the coilove is seated straight in the lca bracket
     
  6. Dec 7, 2011 at 5:37 PM
    #6
    MightyMouse-SCT

    MightyMouse-SCT Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Member:
    #44862
    Messages:
    15,697
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gabriel
    O'SIDE CA
    Vehicle:
    MightyMouse-SCT - 2011 LT 4x4 Desert Runner
    Long Travel Total chaos kit, fox shocks, smp fab , dmz sua, glassworks, method wheels.
    Is something on the bumper Touching / rattling . Have you checked the shocks charge .
     
  7. Dec 8, 2011 at 8:43 AM
    #7
    FixedTRD

    FixedTRD Well-Known Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Member:
    #20511
    Messages:
    2,111
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Alhambra, CA
    All pro LT, All pro front bumper,All pro rear fox, 1.5 full leaf and u bolt flip kit. KR sliders, bestop, high lift with custom mount, katskin leather, Hankook MT and atx artillery. DMZ SUA w/FOX triple bypass
    I can't listen to your vid at work, but I had a issue where the sway bar was rubbing against the shock.
     
  8. Dec 8, 2011 at 8:48 AM
    #8
    Gregero

    Gregero TRD: Trail Ready Development

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Member:
    #35512
    Messages:
    4,319
    Gender:
    Male
    First Name:
    Greg
    El Cajon, CA
    Vehicle:
    Blue '06 Prerunner TRD Sport
    LED Spyder Tail Lights, Debadged Tailgate, TOYOTA logo on Tailgate, Uniden Radio w/ 4' Ant., Removed Sway-Bar, Rear 5125s, 8" King Offroad Shocks, Debadged Doors, 1.25" Rear AllPro Wheel Spacers, 33x12.50R17 Mickey Thompson Baja MTZs, AllPro Skid Plate, New Car Smell Air Freshener, OMD Ford&Chevy Leaf Pack, Glassworks Front Fenders, Engage LT UCAs and LCAs, Engage HD Tie Rod Ends, Kar-Tek Limit Straps, Camber Eliminator Kit, Removed Rear Flares, Blue LED Dome and Map lights, LED License plate lights, Black TRD Sport Rims, MBRP Catback Exhaust, 20W PA Speaker, 2 Meter Radio, AFE Stage2 CAI, Demello-like Bed Bar, Harbor Freight Dust Lights, Blacked-out Hood Scoop, Custom Pre-Runner Bumper
    Matt and I were throwing that idea around as well yesterday.

    RJ, Have you checked the shocks and sway bar for any signs of contact against each other?
     
  9. Dec 8, 2011 at 8:50 AM
    #9
    11TRD

    11TRD Soon to be west coast

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Member:
    #60915
    Messages:
    2,936
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jay
    Chesapeake, VA
    Vehicle:
    2011 TRD SPORT 4X4 DC
    RHLM (Red Headlight MOD), Cobra 29 WXNWBT, Devil Horns, ARB Bumper, Avid Stepbars, Homer Taco Satoshi thin lip grille, ICON UCA's, ICON EXT Travel up front with King 700# springs, Toytech 2 inch AAL with ICON VS 2.0 shocks in the rear, K&N Drop In, AVS Ventshades and Bugflector, Whelen SPS 660 emergency strobes, Redline Hood struts and tailgate EZdown, Illuminated 4X4 Switch, TRD Floor mats, Flyzeye LED lighting, Kragen 7" HID behind grille, Kragen 4" HID back up lights, Rigid SR Series 10" LEDx2 Elusive elements Lightbar, Firestik antenna, Rear Diff breather mod, Fogs anytime, Hitch Safe, OEM door sill strips, mryo mirror relocate bracket, Prinsu designs roof rack, Tepui Autana RTT, ARB Awning,Engo 10k winch synthetic, Blue seas fuse block and breaker,
    Did you make sure to use an Allen to tighten the sway bar linkage? I had a similar noise last week after installing 5100's and didnt use an allen while tightening the swaybar linkage. Fixed after I took the wheels off and retightened with an allen.
     
  10. Dec 8, 2011 at 9:26 AM
    #10
    nelson18matt

    nelson18matt Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Member:
    #14939
    Messages:
    13,832
    Gender:
    Male
    Arizona
    Vehicle:
    2004 Long Travel Tacoma
    *SOLD*
To Top