1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

What are these loose wires??

Discussion in 'Technical Chat' started by flesheatingvirus, Aug 5, 2008.

  1. Aug 5, 2008 at 11:11 AM
    #1
    flesheatingvirus

    flesheatingvirus [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7570
    Messages:
    275
    Gender:
    Male
    ABQ, NM
    Vehicle:
    2016 TRD-OR 4x4AT Access Cab - Magnetic Gray
    Tech Package
    These two wires were just out there, exposed when I got the truck. I put the splices on the ends so that they couldn't touch anything. The red/black is hot when the ignition is on, the brown is grounded. They come out of the wiring harness right next to the MAF sensor.

    [​IMG]

    I thought that maybe this truck had a 5 pin MAF sensor on it, and perhaps someone did a shitty transition to a 3 pin, but the colors on the 2 loose wires don't match the colors in the wiring diagram for a 5 pin sensor. Any ideas what these are? I am still having bad hesitation problems.
     
  2. Aug 7, 2008 at 12:51 PM
    #2
    piercedtiger

    piercedtiger Devout Atheist

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Member:
    #3284
    Messages:
    6,446
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    Southern Tier, NY
    Vehicle:
    2015 F150 3.5EB SCEW 6.5ft
    pictures are worth 1,000 words.... :D

    Edit:

    hmmmmm pic wasn't showing up before... I have no idea what they could be for... :confused:
     
  3. Aug 7, 2008 at 3:34 PM
    #3
    humanoid

    humanoid bite me

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1932
    Messages:
    2,744
    Gender:
    Male
    Sunny SoCal
    Vehicle:
    I had a '99 Xtra Cab PreRunner SR5 V6
    Looks like someone may have put one of those "free 25 HP" chips in there and removed it before he sold it. Do they lead anywhere?
     
  4. Aug 7, 2008 at 4:04 PM
    #4
    piercedtiger

    piercedtiger Devout Atheist

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Member:
    #3284
    Messages:
    6,446
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    Southern Tier, NY
    Vehicle:
    2015 F150 3.5EB SCEW 6.5ft
    Have you traced them back to anything? Or looked around to see if they were cut off anything factory?
     
To Top