1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

What is wrong with my wireless network connection?

Discussion in 'Off-Topic Discussion' started by slimcubby, Apr 9, 2010.

  1. Apr 9, 2010 at 8:27 PM
    #1
    slimcubby

    slimcubby [OP] www.slimshidxenonsource.c om Vendor

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Member:
    #9096
    Messages:
    2,459
    Gender:
    Male
    SoCal
    Vehicle:
    08 PreRunner
    Hey guys,

    This is totally wierd. I was having some trouble with my desktop so I reinstalled my PC. Everything is running nice now except my wireless internet. What I don't understand is why my PC is testing a download speed of 344Kb/s! when my laptop PC is testing at 5,000+Kb/s.

    Anyone know what I can do to get my desktop wireless speed up?
     
  2. Apr 9, 2010 at 8:43 PM
    #2
    tcBob

    tcBob Gringo Bandito Moderator

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    11,261
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
    basic Qs:

    how many bars is your desktop's wifi connection showing?

    are you sure you're connecting to your wifi network and not the neighbors?
     
  3. Apr 9, 2010 at 8:47 PM
    #3
    slimcubby

    slimcubby [OP] www.slimshidxenonsource.c om Vendor

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Member:
    #9096
    Messages:
    2,459
    Gender:
    Male
    SoCal
    Vehicle:
    08 PreRunner
    Signal strength 4 out 5 bars and then drops to 1 bar for some reason. I am for sure on my connection because I had to enter my PW. What I don't understand is that this PC has been in the same location for a year with great fast speed but now poop.
     
  4. Apr 11, 2010 at 3:22 PM
    #4
    slimcubby

    slimcubby [OP] www.slimshidxenonsource.c om Vendor

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Member:
    #9096
    Messages:
    2,459
    Gender:
    Male
    SoCal
    Vehicle:
    08 PreRunner
    My internet is still soooo slow. I updated the drivers on my wireless card and still terrible download speed.

    The upload speed test is fine and is fast but for some reason the download is like 250kb/s. The laptop next to the PC tests at like 5000kb/s. :(
     
  5. Apr 11, 2010 at 4:12 PM
    #5
    slimcubby

    slimcubby [OP] www.slimshidxenonsource.c om Vendor

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Member:
    #9096
    Messages:
    2,459
    Gender:
    Male
    SoCal
    Vehicle:
    08 PreRunner
    The only security I have is AVG. I'll check the windows security. Should that stuff all be turned off like firewall etc?
     
  6. Apr 11, 2010 at 4:20 PM
    #6
    tcBob

    tcBob Gringo Bandito Moderator

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    11,261
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
    first off, try changing channels in your router. the 3 primary channels are 1, 6, and 11. try 1, see how your desktop's speed is, then try 6, then 11. you may simply be experiencing some interference in the spectrum you're currently using.

    if that doesn't help, hard wire your pc to the router and see if it can download at normal speed. this will at least let you know the issue is isolated to your wifi.

    let us know
     
  7. Apr 11, 2010 at 4:25 PM
    #7
    slimcubby

    slimcubby [OP] www.slimshidxenonsource.c om Vendor

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Member:
    #9096
    Messages:
    2,459
    Gender:
    Male
    SoCal
    Vehicle:
    08 PreRunner
    ok cool when I get back home tonight I will hardwire and test accordingly. :)
     
  8. Apr 11, 2010 at 4:35 PM
    #8
    i30nes

    i30nes Well-Known Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Member:
    #9499
    Messages:
    530
    Gender:
    Male
    Tampa Palms, FL
    Vehicle:
    08 PreRunner SR5 Impulse Red
    De-badged, Grillcraft grille w/ devil horns. Work in progress :)
    Definitely change the channels for your wi-fi. I had to change mine since someone moved near with the same router and frequency setup. Botched mine up till I changed it.
     
  9. Apr 11, 2010 at 9:45 PM
    #9
    slimcubby

    slimcubby [OP] www.slimshidxenonsource.c om Vendor

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Member:
    #9096
    Messages:
    2,459
    Gender:
    Male
    SoCal
    Vehicle:
    08 PreRunner
    Booya! So far so good thanks tcbob! I am on channel 11 and speed is up to about 4300kb/s. Keeping the fingers crossed that thats all I have to do. :) Thanks again!
     
To Top