1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

What the hell is my computer doing?

Discussion in 'Off-Topic Discussion' started by Khaos, Feb 23, 2010.

  1. Feb 23, 2010 at 8:58 PM
    #1
    Khaos

    Khaos [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Member:
    #4570
    Messages:
    6,517
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryant
    Tallahassee FL
    Vehicle:
    2005 Prerunner TRD Off Road
    265/75/16 BFG A/T, 18" Magnaflow, K&N Intake Filter, Ultra-Gauge, Kobalt Toolbox, Metal Tail Light Guards, Cobra 19 and 4ft fiberglass antenna, Plasti dipped Badges/lower valance/rear bumper/grill/bullbar/ac controls, black DIN kit, JVC KD-X40, Wet Suit Seat Covers
    So, my new HP laptop that I've had for about 6 months now has a peculiar habit of turning itself on and off at random intervals. Today when I left to go to work I had it fully charged and in hibernate mode, got on break and pulled it out of my backpack (had been unused in my truck supposedly in hibernate mode for 3 hours), and its on and burning up. WTF?

    I just get home from work and a Walmart trip and my laptop was 100% dead, and was at 70% battery when I put it back up after my break at work. Nobody touched it, it was in a backpack in a locked truck.

    What the hell
     
  2. Feb 23, 2010 at 9:00 PM
    #2
    topgun155

    topgun155 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11728
    Messages:
    2,781
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zack
    Richmond, TX or College Station, TX
    Vehicle:
    08 Prerunner V6 Black
    Viper Alarm, In Pro Car Wear L.E.D. Tail Lights, Fog Lights, ScanGuageII, AvidOffroad Light Bar, Ammo Box Mod, Tailgate Theft Prevention Mod, Satoshi Grill, Hella 500ff behind the grill, blendmount, Cruise Control Mod, Fog Light Mod, 5100's @1.75, Toytec TSB AAL 1.5".
    Sounds like a recall lol.
    What model is it.
     
  3. Feb 23, 2010 at 9:01 PM
    #3
    usnatclee

    usnatclee Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Member:
    #22176
    Messages:
    161
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clark
    Corpus Christi, TX
    Vehicle:
    13 corvette 12 Camaro 13 And Wrangler
    (SOLD)4 Bilstein 5100's, OME885s, 2" Toytec AAL rear, 3" total lift, 285/70/R17 BFG MTX on stock rims, AIRAID cold air intake w/ secondary filter removed, CB radio w/ firestik shorty antenna, custom bumper and sliders from those guys rod and customs, URD stage 3 competition clutch, Tom Woods one piece double cardan drive shaft, and URD short throw shifter.
    I say blame Toyota! It has to have something to do with their sticking gas pedals! lol!:rofl:
     
  4. Feb 23, 2010 at 9:04 PM
    #4
    steve o 77

    steve o 77 braaap

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Member:
    #26726
    Messages:
    19,947
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    In a corn field, OH
    Vehicle:
    2001 4x4 5Spd Xtra Cab V6
    265/75/16 BFG A/T's, OME 881's, Wheelers 5 leaf pack, 5100's, Home Made Sliders
    I think the problem is that its an HP:p

    Maybe you should turn it off when not in use.
     
  5. Feb 23, 2010 at 9:04 PM
    #5
    Khaos

    Khaos [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Member:
    #4570
    Messages:
    6,517
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryant
    Tallahassee FL
    Vehicle:
    2005 Prerunner TRD Off Road
    265/75/16 BFG A/T, 18" Magnaflow, K&N Intake Filter, Ultra-Gauge, Kobalt Toolbox, Metal Tail Light Guards, Cobra 19 and 4ft fiberglass antenna, Plasti dipped Badges/lower valance/rear bumper/grill/bullbar/ac controls, black DIN kit, JVC KD-X40, Wet Suit Seat Covers
    HP Pavilion DV6, running Windows 7


    Congress should have a hearing about this...
     
  6. Feb 23, 2010 at 9:06 PM
    #6
    Khaos

    Khaos [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Member:
    #4570
    Messages:
    6,517
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryant
    Tallahassee FL
    Vehicle:
    2005 Prerunner TRD Off Road
    265/75/16 BFG A/T, 18" Magnaflow, K&N Intake Filter, Ultra-Gauge, Kobalt Toolbox, Metal Tail Light Guards, Cobra 19 and 4ft fiberglass antenna, Plasti dipped Badges/lower valance/rear bumper/grill/bullbar/ac controls, black DIN kit, JVC KD-X40, Wet Suit Seat Covers
    I've got an 4 year old Sony Vaio VGN-C190g that has been on 24/7 for the last 6 months that I use to watch movies, has no battery, and is missing two keys from the keyboard, still works perfctly (minus the afore mentioned issues), and I recently put 7 on it.


    The HP was a gift
     
  7. Feb 23, 2010 at 9:26 PM
    #7
    steve o 77

    steve o 77 braaap

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Member:
    #26726
    Messages:
    19,947
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    In a corn field, OH
    Vehicle:
    2001 4x4 5Spd Xtra Cab V6
    265/75/16 BFG A/T's, OME 881's, Wheelers 5 leaf pack, 5100's, Home Made Sliders

    Haha, awesome
     
  8. Feb 23, 2010 at 10:54 PM
    #8
    Khaos

    Khaos [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Member:
    #4570
    Messages:
    6,517
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryant
    Tallahassee FL
    Vehicle:
    2005 Prerunner TRD Off Road
    265/75/16 BFG A/T, 18" Magnaflow, K&N Intake Filter, Ultra-Gauge, Kobalt Toolbox, Metal Tail Light Guards, Cobra 19 and 4ft fiberglass antenna, Plasti dipped Badges/lower valance/rear bumper/grill/bullbar/ac controls, black DIN kit, JVC KD-X40, Wet Suit Seat Covers
    Bump
     
  9. Feb 23, 2010 at 10:57 PM
    #9
    blackhawke88

    blackhawke88 wo ai ni bao bei ^_^

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Member:
    #12478
    Messages:
    16,877
    Gender:
    Male
    SGV, CA
    Vehicle:
    07 TRD Offroad
    I've had this happen with my Samsung NC10, but instead of coming on from being turned off, it would come on after I put it in stand-by mode. This was because there was either a software that was set to run at certain intervals that causes the laptop to turn back on, or the power savings software between your HP software and your Windows software is conflicting, causing one to turn your laptop on while the other wants to turn it off.
     
  10. Feb 23, 2010 at 10:57 PM
    #10
    cmack

    cmack Impeach Chris4x4!

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18119
    Messages:
    5,380
    Gender:
    Male
    Hmm it might be overheating? That causes a shutdown. But if it's that new then I don't see why it would...
     
  11. Feb 23, 2010 at 10:58 PM
    #11
    Dellosa89

    Dellosa89 Love peace and Taco Grease

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Member:
    #11334
    Messages:
    1,337
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Murrieta CA
    Vehicle:
    07 Prerunner TRD Off Road
    Fox 2.5 Coilovers, Camburg 1.25" UCA's, Icon RR, Icon aal,EVS foam bump stops, Borla Catback, HID Headlights and fogs, Defiant light bar, 3 hella 700 hid, Satellite Radio, Sony hu with 10'' sub, custom jetski rack, TRD seat covers, secondary air filter removed.
    I guess you can take the battery out when your not using it. does it have a warranty?
     
  12. Feb 23, 2010 at 11:00 PM
    #12
    blackhawke88

    blackhawke88 wo ai ni bao bei ^_^

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Member:
    #12478
    Messages:
    16,877
    Gender:
    Male
    SGV, CA
    Vehicle:
    07 TRD Offroad
    first it sounds like you are in standby mode, not in hibernate mode...hibernate mode would rarely turn the computer back on. Look to see if any of your programs has a setting that makes it run on certain intervals. Turn off your HP power settings and only run on Windows power settings. If none of that works, just resort to hibernating, not stand by mode, when not using your laptop
     
  13. Feb 23, 2010 at 11:02 PM
    #13
    cmack

    cmack Impeach Chris4x4!

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18119
    Messages:
    5,380
    Gender:
    Male
    This. Easiest thing to start with.
     
  14. Feb 23, 2010 at 11:03 PM
    #14
    Khaos

    Khaos [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Member:
    #4570
    Messages:
    6,517
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryant
    Tallahassee FL
    Vehicle:
    2005 Prerunner TRD Off Road
    265/75/16 BFG A/T, 18" Magnaflow, K&N Intake Filter, Ultra-Gauge, Kobalt Toolbox, Metal Tail Light Guards, Cobra 19 and 4ft fiberglass antenna, Plasti dipped Badges/lower valance/rear bumper/grill/bullbar/ac controls, black DIN kit, JVC KD-X40, Wet Suit Seat Covers
    It's set to go into standbye mode when I shut the lid... It did it again 10 minutes ago (watched it light up and start running from 15 feet away)... Just reset all my power settings... Damn weird issue.

    Happened the other night while we where watching Paranormal Activity @ 3 something AM. LOL
     
  15. Feb 23, 2010 at 11:05 PM
    #15
    cmack

    cmack Impeach Chris4x4!

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18119
    Messages:
    5,380
    Gender:
    Male
    My guess then it's a software then that's causing it to exit. Usually like an updater or even maybe an antivirus.
     
  16. Feb 23, 2010 at 11:06 PM
    #16
    Khaos

    Khaos [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Member:
    #4570
    Messages:
    6,517
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryant
    Tallahassee FL
    Vehicle:
    2005 Prerunner TRD Off Road
    265/75/16 BFG A/T, 18" Magnaflow, K&N Intake Filter, Ultra-Gauge, Kobalt Toolbox, Metal Tail Light Guards, Cobra 19 and 4ft fiberglass antenna, Plasti dipped Badges/lower valance/rear bumper/grill/bullbar/ac controls, black DIN kit, JVC KD-X40, Wet Suit Seat Covers
    Hmm... Running the latest version of Avast on here... Also running on my Vaio however it doesn't do any of this crap... Perhaps it is the HP software.
     
  17. Feb 23, 2010 at 11:10 PM
    #17
    blackhawke88

    blackhawke88 wo ai ni bao bei ^_^

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Member:
    #12478
    Messages:
    16,877
    Gender:
    Male
    SGV, CA
    Vehicle:
    07 TRD Offroad
    you didnt happen to swap the accelerator ECU program from your Taco into your laptop, did you?
     
  18. Feb 23, 2010 at 11:16 PM
    #18
    Stillfly199

    Stillfly199 ( . )( . )

    Joined:
    Feb 26, 2009
    Member:
    #14098
    Messages:
    5,041
    Gender:
    Male
    First Name:
    J.D.
    Bro Capital of the word
    Vehicle:
    2010 FJ Cruiser
    Haha, some funny stuff in here. I dont know how much this would matter, but when you are going to be moving it around like that, your supposed to turn it off. I know its not a lot of movement but the little vibrations in your truck could hurt it. I dont know if this is the case, just what my computer nerd brother tells me with my laptop.
     
  19. Feb 23, 2010 at 11:21 PM
    #19
    Snipe

    Snipe Well-Known Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Member:
    #12421
    Messages:
    1,155
    Gender:
    Male
    Pacific NW
    Vehicle:
    08 TRD Off Road
    Yeah it sounds like it is waking up to run a scan, update, or even something as simple as defrag.

    My Toshiba is set to Hibernate when I close the lid and I think it has only ran something once during hibernation because I always unplug it at night but once when I plugged it in it began charging when it should have had a full battery.

    Try the Hibernation mode and see if that cures it or wait a few minutes and one of the Mac boys will come in with a MAC FTW :rolleyes:
     
  20. Feb 23, 2010 at 11:28 PM
    #20
    cmack

    cmack Impeach Chris4x4!

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18119
    Messages:
    5,380
    Gender:
    Male
    Mac FTW. There you go.


    In all seriousness, I think it is a matter of something doing a routinely run
     
To Top