1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Where to hook up "remote" wire for amp

Discussion in 'Audio & Video' started by russc1164, Apr 21, 2009.

  1. Apr 21, 2009 at 4:45 PM
    #1
    russc1164

    russc1164 [OP] Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Member:
    #15945
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    Eugene, Oregon
    Vehicle:
    08 Tacoma TRD DC
    My truck is an 08 DC with the JBL system. Does anyone know where I could hook up the "remote" wire from a new amp to the existing JBL amp wiring in the back? I've heard it's usually a blue wire with a white stripe or a white wire with a blue stripe. On the JBL amp in the back, I see on the middle plug, at the bottom a white wire with a blue stripe. Could this be it? Or do I need to plug into something keyed by the ignition (cig lighter, etc.)?
     
  2. Apr 21, 2009 at 10:30 PM
    #2
    tacomajason

    tacomajason the anti mpg

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Member:
    #15434
    Messages:
    239
    Gender:
    Male
    Arkansas
    Vehicle:
    09 ssm ac oc 6mt 4wd
    stock (for now)
    you need a wire that is keyed by the head unit being turned on.
     
  3. Apr 21, 2009 at 10:50 PM
    #3
    russc1164

    russc1164 [OP] Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Member:
    #15945
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    Eugene, Oregon
    Vehicle:
    08 Tacoma TRD DC
    Ok, to clarify.........does anyone know "which" wire coming from the factory JBL head unit I can use to hook up the "remote" to my new amp? My system has the amp and subwoofer in the back behind the rear seat. I have ordered a Scosche SLC-4 Line Converter to get the rca's needed. I'd rather not tear into the dash and was hoping that the factory amp had a remote power wire, but I cannot find a wiring diagram for the premium JBL system. Any help is greatly appreciated.
     
  4. Apr 22, 2009 at 12:08 AM
    #4
    tacomajason

    tacomajason the anti mpg

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Member:
    #15434
    Messages:
    239
    Gender:
    Male
    Arkansas
    Vehicle:
    09 ssm ac oc 6mt 4wd
    stock (for now)
    have you decided on an amp? some amps will use the rca signal to turn on. sorry i couldn't tell you which wire on your deck would work.
     
  5. Apr 22, 2009 at 12:32 AM
    #5
    russc1164

    russc1164 [OP] Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Member:
    #15945
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    Eugene, Oregon
    Vehicle:
    08 Tacoma TRD DC
    Thanks tacomajason......I'm going to start with a VR3 400 watt "walmart special" that's been sitting on my shelf for a couple years and a Pioneer TS-SW301 12-Inch shallow mount woofer. I've got the box built and waiting for the woofer and line converter to arrive. I'm just pre-planning & wiring while waiting for fedex. I'll upgrade the amp if the VR3 doesn't pan out. It worked ok in the last truck I had it in. I guess it wouldn't be hard to find a switched power source under the dash. I was just hoping to find something already back there from the HU that was turning on the factory amp.
     
  6. Apr 22, 2009 at 3:39 PM
    #6
    brian

    brian Another Traitor

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Member:
    #16011
    Messages:
    7,557
    Gender:
    Male
    Elizabeth City, NC
    Vehicle:
    2008 F-350 Powerstroke
    RCA turnons suck, they have to have a certain amount of power, thereofore don't work at low volumes. Look on the forums here and do a search for the Tacoma Manuals, the wiring diagrams are in there.

    I would think your scosche converter had it? Mine does!
     
To Top