1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Will low clutch fluid throw a check engine light???

Discussion in 'Technical Chat' started by 01kingtaco, Oct 4, 2012.

  1. Oct 4, 2012 at 11:14 PM
    #1
    01kingtaco

    01kingtaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2012
    Member:
    #87393
    Messages:
    264
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kodiak
    Maui hawaii
    Vehicle:
    01 taco slightly modded
    Bigger tires, sound system, deck plate mod, fog light mod, straight pipe exhaust, blue led floor lights, ultragauge, 3 inch lift
    My check engine light came on today while driving. All fluids up to par running just fine not shuddering or anything just the light poped on. Only thing I saw that was a lil low right at minimum so I added some and took the negative battery terminal off for a minute nd put it back on started it up no light drove it 10 miles with nothing don't get it! Any help?
     
  2. Oct 5, 2012 at 6:02 AM
    #2
    shemp

    shemp Well-Known Member

    Joined:
    Aug 23, 2012
    Member:
    #85354
    Messages:
    423
    Gender:
    Male
    Its a good idea to read the code when you get a check engine light. It will tell you which sensor is triggering the light.
     
  3. Oct 6, 2012 at 12:30 PM
    #3
    01kingtaco

    01kingtaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2012
    Member:
    #87393
    Messages:
    264
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kodiak
    Maui hawaii
    Vehicle:
    01 taco slightly modded
    Bigger tires, sound system, deck plate mod, fog light mod, straight pipe exhaust, blue led floor lights, ultragauge, 3 inch lift
    Yea it's not clutch fluid cuz I topped it off unplugged the battery and pluged it back in and the light went off drove about 26 miles ns it poped back on again. So idk what it could be
     
  4. Oct 6, 2012 at 12:37 PM
    #4
    Spoonman

    Spoonman Granite Guru

    Joined:
    Sep 11, 2011
    Member:
    #63328
    Messages:
    9,816
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Alberta
    Why is your clutch fluid low?
     
  5. Oct 7, 2012 at 11:56 AM
    #5
    01kingtaco

    01kingtaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2012
    Member:
    #87393
    Messages:
    264
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kodiak
    Maui hawaii
    Vehicle:
    01 taco slightly modded
    Bigger tires, sound system, deck plate mod, fog light mod, straight pipe exhaust, blue led floor lights, ultragauge, 3 inch lift
    Im not sure just saw that it was low
     
  6. Oct 7, 2012 at 12:00 PM
    #6
    skytower

    skytower Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Member:
    #38505
    Messages:
    3,268
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dave
    virginia
    Vehicle:
    08 Tacoma 4x4
    Hitch and wiring, aux back-up light, rear strobe lights, radio and underseat sub.
    The only time 1gen trucks are low is because there is a leak. 2gen shares its reservoir with the brakes. 1gen has a separate reservoir.
     
  7. Oct 7, 2012 at 12:03 PM
    #7
    Phil Dammit

    Phil Dammit Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Member:
    #74688
    Messages:
    8,325
    First Name:
    Your Mom
    Tempe, Arizona
    Vehicle:
    05 5 lug minitrucker
    4.5/5.5 drop, DJM arms, QA1 coilovers, 6lug leafs, QA1 18-way, rear swaybar, Batwing Big brakes, high flow cat, indy/hurst shifter, memphis amps, focal 3-ways, Eclipse AV unit, SunDown 10" custom box, TRD bucket swap.

    That explains why I could never find the resi for the clutch on my second gen.... and no low clutch will not throw a check engine code.
     
  8. Oct 7, 2012 at 12:56 PM
    #8
    Rich91710

    Rich91710 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Member:
    #73470
    Messages:
    16,332
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rich
    Los Angeles
    Vehicle:
    08 Base
    Satoshi with FJ badge, factory cruise, factory intermittent wipers, Redline Tuning hood-lift struts, Hellwig Swaybar, Rosen DVD-Nav
    CEL comes from the emission/fuel system.

    Common culprit if the engine seems to be running normally is the gas cap is not sealing properly... either because it's gone bad, or it's not fully tightened down. That's a cheap and easy fix, but without knowing the P0xxx code, we can't help you any more than that.
     
  9. Oct 8, 2012 at 12:15 PM
    #9
    01kingtaco

    01kingtaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2012
    Member:
    #87393
    Messages:
    264
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kodiak
    Maui hawaii
    Vehicle:
    01 taco slightly modded
    Bigger tires, sound system, deck plate mod, fog light mod, straight pipe exhaust, blue led floor lights, ultragauge, 3 inch lift
    It was a bank 1 catliytic insafceint flow code
     

Products Discussed in

To Top