1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

4.5k on odo and MAIN REQD WTF !!!

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by rendertrust, May 21, 2010.

  1. May 21, 2010 at 7:30 PM
    #1
    rendertrust

    rendertrust [OP] Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Member:
    #30070
    Messages:
    22
    Gender:
    Male
    I have a 2010 2.7 Prerunner got her 2 months ago. I put 4.5k on her and she blinks maintenance required during the first 20 seconds of startup then shuts off. The truck doesn't vibrate roughly like a misfire and doesn't make any other symptoms.

    I wont be able to take her in till tuesday but any of you guys hear of something like this ? :confused: I got a toyota because its suppose to be reliable !


    Maybe shes asking for an oil change ?
     
  2. May 21, 2010 at 7:32 PM
    #2
    08pretaco

    08pretaco Almost there

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Member:
    #9502
    Messages:
    9,102
    Gender:
    Male
    First Name:
    Oliver
    az
    Vehicle:
    2014 Tundra 4x4 CM 5.7L SR5
    AFE pro dry s, Husky X-act Contour
    its time for an oil change relax lol

    it blinks as a reminder and then stays on when its for sure time to get that shit done!

    i hope your gonna change the oil yourself lol theres a diy and then theres a post on how to reset the maint required light :) happy searching
     
  3. May 21, 2010 at 7:59 PM
    #3
    tacobox

    tacobox Evasive Maneuvers PMKMS

    Joined:
    May 9, 2010
    Member:
    #36834
    Messages:
    597
    Gender:
    Male
    First, set the ODO in the standard position. Then, with the truck off, hold the odometer button down. Turn to on/run position, not start (still holding odo button down). Odometer will flash a countdown and then display all zeros which indicates the Maint Req light is reset.
    It comes on every 4500-5000.
     
  4. May 21, 2010 at 8:12 PM
    #4
    Redfox1

    Redfox1 'Stralia! Riding Roo's and wrangling koalas

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Member:
    #24099
    Messages:
    1,595
    Gender:
    Male
    First Name:
    Conner
    Santa Paula, CA and SLO
    Vehicle:
    09 Prerunner Sport TRD
    Browning Floor Mats, 275/70/17 BFG All-Terrain T/A's, Procomp 7089 wheels,Rear Spring TSB, Bilstein 5100's, LED roof light, seatbelt chime disabled, CB, UWS Toolbox,
    Also i believe tcbob has a sticky somewhere on this...
     
  5. May 21, 2010 at 8:15 PM
    #5
    lookylookitzadam

    lookylookitzadam Retrofit Club!

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Member:
    #19777
    Messages:
    713
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    San Diego
    Vehicle:
    07 DC OffRoad
    Check engine light is what you need to worry about, btw
     
  6. May 21, 2010 at 8:28 PM
    #6
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    107,838
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    X2.
     
  7. May 21, 2010 at 8:40 PM
    #7
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    107,838
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Its a public forum, but that doesnt mean people have to be dicks when answering questions. Options to consider:
    "Have you checked in the owners manual?"
    "There is a 'sticky' on it"
    "Press and hold ODO reset button with engine "Off", then insert and turn key to the "On" position".


    Etc.
     
  8. May 21, 2010 at 8:40 PM
    #8
    bambooshoots

    bambooshoots Be a fountain, not a drain.

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Member:
    #7645
    Messages:
    720
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    College Station, TX
    Vehicle:
    2015 Honda Accord Sport
    I did it again. Got tired of paying truck payments and gas and traded in for a 2015 Honda Accord Sport since I enjoyed my 2013 Sport so much.
    haha great thread title...
    but yeah, oil change, and don't forget to reset the oil ODO.
     
  9. May 21, 2010 at 8:41 PM
    #9
    Wolfman

    Wolfman Well-Known Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Member:
    #33624
    Messages:
    389
    Gender:
    Male
    Paradise, TX
    Vehicle:
    2010 PreRunner SR5

    Yes, the procedure is in the manual. I just did mine a couple of days ago. I'm now running Mobil 1 0w20 full synthetic. The 2.7 also holds 6.1 quarts including filter.
     
  10. May 21, 2010 at 8:44 PM
    #10
    jhodge83

    jhodge83 They all float down here... Moderator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Member:
    #1432
    Messages:
    29,039
    Gender:
    Male
    SC
    Vehicle:
    17 XLT Sport
    3rd gen forum caused me to get a Ford
    leave the n00b and other member bashing to those other forums. user needed to be informed and now he has
     
  11. May 21, 2010 at 9:08 PM
    #11
    4x4Runner

    4x4Runner Now with more Oi Vey! Moderator

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Member:
    #7
    Messages:
    14,496
    Gender:
    Male
    First Name:
    Drunken Sailor
    Somewhere between Maine and Florida
    Vehicle:
    2017 4Runner TRD OR Prem
    KDSS
  12. May 22, 2010 at 9:09 AM
    #12
    81shark

    81shark Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Member:
    #10567
    Messages:
    1,872
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2006 Base Access CP1
    clearly, the skin is thin. think i will hit the X up in the corner for a while
     
  13. May 22, 2010 at 6:08 PM
    #13
    2.7taco

    2.7taco Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Member:
    #27316
    Messages:
    877
    Gender:
    Male
    Texas
    Vehicle:
    2005 Tan Tacoma Base 5 LUG: Beaten , abused and still running strong.
    Fat Bobs 2.75 lift and level with short AAL, 16x8 Level 8 Guardian Wheels, 245/75R16 Toyo Open Country ATII, custom trans shift kit(home made), Trans temp. and Vac gauge, URD fuel pump upgrade(going back to stock soon).
    Just the oil change light not a thing wrong. You might as well switch over to synthetic while you have the opportunity.
     
To Top