1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Dead Battery....

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by P. Bauer, Oct 31, 2008.

  1. Oct 31, 2008 at 12:10 AM
    #1
    P. Bauer

    P. Bauer [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Member:
    #9496
    Messages:
    162
    Gender:
    Male
    San Jose
    Vehicle:
    08 Tacoma 4x4 TRD Off-Road
    TRD S/C :: Intake Camburg SwayAway Magnaflow American Racing Donahoe Racing Wheelers OffRoad
    2006 TRD Off-Road with 49K miles, owned since day 1. Went to go start the truck and it turned over three times and gave up the ghost....starter click!

    Jump started the truck, drove it around for an hour and then parked it. Went to start it again and same ol', same ol'....

    Optima Yellow Top is going in tomorrow, unless somebody thinks this idea sucks and has a better idea?!?

    Thanks.
     
  2. Oct 31, 2008 at 12:30 AM
    #2
    Smurfio18

    Smurfio18 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Member:
    #9589
    Messages:
    105
    Gender:
    Male
    Northridge
    Vehicle:
    06 Tacoma TRD PreRunner
    I keep it Stock but Clean!
    I had a yellow top in my old Toyota truck and was pretty happy with it. Its downfall came about three years after buying it when it started to lose its charge. Any deep cycle battery should be fine, I heard that Interstate Batteries weren't too bad.
     
  3. Oct 31, 2008 at 3:13 AM
    #3
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Enforcer

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,258
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '16 Tundra TRD Pro
    getting there....
    you may be a little better off by going with a red top battery. its not like a marine battery, so its not a deep cycle really, plus, if you have accessories like lights and all, it can handle that stuff pretty good too. i think the yellow tops are more for marine applications too. just a thought.
     
  4. Oct 31, 2008 at 3:22 AM
    #4
    007Tacoma

    007Tacoma I dub thee malicious!

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Member:
    #643
    Messages:
    6,664
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    San Antonio, TX
    Vehicle:
    2015 4Runner Trail Edition Premium
    Cloaking Device
    I ran an interstate battery in my Scout II and my Suburban. The Scout had a power leak (something kept grounding out randomly) that would drain the battery. Charge it back up - no problem. The Suburban probably still has that battery in it in a junk yard somewhere (got rear=ended).
     
  5. Oct 31, 2008 at 3:26 AM
    #5
    brianr

    brianr go shit in your hat

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Member:
    #10289
    Messages:
    9,885
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4x4
    BUILT, not bought...
    has anyone ever thought about mounting a tray for a second battery? My old GMC had that.
     
  6. Oct 31, 2008 at 3:31 AM
    #6
    007Tacoma

    007Tacoma I dub thee malicious!

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Member:
    #643
    Messages:
    6,664
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    San Antonio, TX
    Vehicle:
    2015 4Runner Trail Edition Premium
    Cloaking Device
  7. Oct 31, 2008 at 3:34 AM
    #7
    brianr

    brianr go shit in your hat

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Member:
    #10289
    Messages:
    9,885
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 4x4
    BUILT, not bought...
    ssccchwweeeet.
     
  8. Oct 31, 2008 at 3:55 AM
    #8
    montgomery_30824

    montgomery_30824 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Member:
    #8111
    Messages:
    797
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lee
    Guyton, Ga
    Vehicle:
    '06 prerunner 4dr
    K & N airfilter, custom built 10" sub boxes, pioneer head, mag-lite mod, Blue LED dash lights, custom painted engine cover, mud flap removal mod, alarm/remote start installed,
    i had the same problem. at around 40k it wouldnt start anymore, so i went and got me a yellow top, no problems since.
     
To Top