1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Fog lights don't work

Discussion in 'Technical Chat' started by Bobcat, Sep 14, 2009.

  1. Sep 14, 2009 at 3:55 PM
    #1
    Bobcat

    Bobcat [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Member:
    #19116
    Messages:
    424
    Gender:
    Male
    Montana
    Vehicle:
    2000
    Bulbs & fuse are good, what would be the cause. Bad relay? Please help.
     
  2. Sep 15, 2009 at 6:34 AM
    #2
    Warren Thompson

    Warren Thompson GeoTaco

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Member:
    #19861
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Warren
    Elko, Nevada
    Vehicle:
    '06 Tacoma DC TRD Sport RadRed
    I had this problem. Pissed me off. They only work when the headlights are on low beam. I know, dumb, but that is how they are wired I guess. Sucks. I know of a mod to wire them on with the high beams, but none with them wired to be on without the headlights on low beam.
     
  3. Sep 15, 2009 at 6:39 AM
    #3
    NumNutz

    NumNutz One of the original 7928

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Member:
    #7928
    Messages:
    4,775
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Meridian, MS
    Vehicle:
    Big Pimpin
    Lots.
    That's just BS. I can run my fogs whenever I want. The mod is good for any setting. This is with parking lights only.

    [​IMG] [​IMG]
     
  4. Sep 15, 2009 at 9:28 AM
    #4
    Bobcat

    Bobcat [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Member:
    #19116
    Messages:
    424
    Gender:
    Male
    Montana
    Vehicle:
    2000
    Ok so maybe I don't have a problem. I just need to see if they come on when my low beams are on, right? If they work I will look into the fog lights on whenever I want mod.
     
  5. Sep 15, 2009 at 9:34 AM
    #5
    SC4333

    SC4333 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Member:
    #11412
    Messages:
    2,194
    Gender:
    Male
    First Name:
    Grant
    San Antonio, TX
    Vehicle:
    '08 PreRunner SR5
    SOLD!
  6. Sep 17, 2009 at 5:23 AM
    #6
    Warren Thompson

    Warren Thompson GeoTaco

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Member:
    #19861
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Warren
    Elko, Nevada
    Vehicle:
    '06 Tacoma DC TRD Sport RadRed
    I want to do this mod. My question is this... The relay terminal is bent at a right angle and connected to the wire, so this terminal is unnecessary in the operation of the lights??

    Thanks for any help you can give.
     
  7. Sep 17, 2009 at 5:30 AM
    #7
    tanktodd

    tanktodd Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Member:
    #10823
    Messages:
    600
    Gender:
    Male
    First Name:
    Todd
    back on the right side of the bay, Ala
    Vehicle:
    08 Prerunner w/TRD Sport Pkg
    Limo tint in back w/ 20% on doors. Removed all badges. Stereo headunit, all new door speakers, 2 amps, and 10' sub...so far Black bullbar MotoMetals and 285/70/17 Duratracs. 3" OME springs in front and aal in back with tsb springs Black UWS tool box 5100's all around Plasti-dipped evo front end Fog light anytime mod OEM steps (for sale) HID fogs 55w 3000k HID heads 35 w 6000k "Cool white" dome & map lights
    I tried to do the fog light mod and did it just like it said and my fog lights wouldn't work at all...(lights on or off) so i had to put it back to normal and they worked fine. Any thoughts on that?
     
  8. Sep 17, 2009 at 7:31 AM
    #8
    Slygrin

    Slygrin Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Member:
    #22391
    Messages:
    95
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Moses Lake, WA
    Vehicle:
    2010 Access cab V6 SR5 Timberland Mica
    De-badged, Foglights on anytime, Tailgate hose clamps, GPS semi-permanent mount, WeatherTech mats, Front mounted hitch, Blacked out front emblem, Color matched grille, Running boards, Bed mat, UWS low profile toolbox, Scanguage II, Prestige Alarm w/remote start, Snowsport snow plow
    When I did the mod the other day I used a quick splice on the green wire. It worked for a bit then the fog lights would not come on at all. I found the splice had cut the wire and it had an intermittent connection, I could wiggle the green wire and the lights would come on. I removed the splice and soldered the connection and all is well now.
     
  9. Sep 19, 2009 at 3:20 PM
    #9
    Warren Thompson

    Warren Thompson GeoTaco

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Member:
    #19861
    Messages:
    263
    Gender:
    Male
    First Name:
    Warren
    Elko, Nevada
    Vehicle:
    '06 Tacoma DC TRD Sport RadRed
    I did the mod today. Easy, quick and it all works. Yahoooo!!!
     
To Top