1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

How many qts for 4.0

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Zac808, Nov 20, 2009.

  1. Nov 20, 2009 at 10:28 AM
    #1
    Zac808

    Zac808 [OP] Custom User Title

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Member:
    #22040
    Messages:
    2,816
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zac
    Viva Las Vegas
    Vehicle:
    08 TRD DC SB 4x4
    In my sig
    *******I tried to search but way to many matches:p

    I'm gonna change oil for the first time and was wondering how many qts the 4.0's take? I can't find my manual.

    Also, how do I reset the maintenance light?
     
  2. Nov 20, 2009 at 10:29 AM
    #2
    snowgod06

    snowgod06 UG legend wannabe

    Joined:
    Apr 26, 2009
    Member:
    #16454
    Messages:
    5,386
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rob
    A farm field, OREGON
    Vehicle:
    06 Access Cab CLONE
    crap bolted and welded together....
    under the mods section there is a DIY OIL CHANGE. check that
     
  3. Nov 20, 2009 at 10:37 AM
    #3
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,153
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
  4. Nov 20, 2009 at 10:37 AM
    #4
    Zac808

    Zac808 [OP] Custom User Title

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Member:
    #22040
    Messages:
    2,816
    Gender:
    Male
    First Name:
    Zac
    Viva Las Vegas
    Vehicle:
    08 TRD DC SB 4x4
    In my sig
    Cool, thanks.:locked:
     
  5. Nov 20, 2009 at 10:38 AM
    #5
    NWtacoma

    NWtacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18142
    Messages:
    1,685
    Gender:
    Male
    Kent,WA
    Vehicle:
    2011 TRD Sport 4x4
    265/70/17 bfg AT
    5.5

    put key in ignition, turn to ON, turn back to ACC then push the ODO button and hold it while turning to ON again let it cycle through you'll see something like 00000000 on the ODO i think. i could be wrong.
     
  6. Nov 20, 2009 at 10:39 AM
    #6
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,153
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Yeah...Your kinda wrong. :eek:


    Push and hold ODO reset button. Then, Insert and turn key to "ON", while holding the button down. Wait until the ODO displays "000000", and its reset. :)
     
  7. Nov 20, 2009 at 10:41 AM
    #7
    NWtacoma

    NWtacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18142
    Messages:
    1,685
    Gender:
    Male
    Kent,WA
    Vehicle:
    2011 TRD Sport 4x4
    265/70/17 bfg AT
    i was kinda right too :rolleyes:
     
  8. Nov 20, 2009 at 10:43 AM
    #8
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,153
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    True. Soory 'bout that.
     
  9. Nov 20, 2009 at 10:57 AM
    #9
    WNYTACOMA

    WNYTACOMA Well-Known Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Member:
    #10961
    Messages:
    1,333
    Gender:
    Male
    Clarence, New York
    Vehicle:
    09 Metalic Grey TRD OFF ROAD
    Toyota Nerf steps Bugflector 2 Tool box Weathertech floor liners Wet Okole F/R - Bk/Char
    How do you get the odometer to stay at zero after resetting?

    ...
     
  10. Nov 20, 2009 at 11:18 AM
    #10
    SportyTuRD

    SportyTuRD Well-Known Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Member:
    #25973
    Messages:
    254
    Gender:
    Male
    Your both wrong....actually it is

    Turn the key to "ON", back to ACC...press the reset button just once...Turn off, then turn key to "ON", while holding the ODO button down. Wait until the ODO displays "000000", and its reset...Duh everyone knows that...You may have to have the passenger windown 7/8ths down too.
     
To Top