1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Is backup camera plug and play on 2015 entune stereos?

Discussion in 'Audio & Video' started by KevinHeaven, Sep 28, 2015.

  1. Sep 28, 2015 at 9:12 AM
    #1
    KevinHeaven

    KevinHeaven [OP] New Member

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Member:
    #165328
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2015 tacoma 4dr
    So I bought a 2015 tacoma and decided that some addons would be cheaper if I did them myself.

    So I want to install a backup camera......but im not sure if it's plug and play. I found a 20$ backup camera on Amazon that I wanted to install..........but is it as easy as I think it is?

    Anyone have any ideas? Thank you
     
  2. Sep 28, 2015 at 9:20 AM
    #2
    EatSleepTacos

    EatSleepTacos Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Member:
    #151688
    Messages:
    53,030
    Gender:
    Male
    First Name:
    Randy
    Hampton Roads, VA
    Vehicle:
    4x4 2005 SR5 AC 6MT
  3. Sep 28, 2015 at 9:57 AM
    #3
    KevinHeaven

    KevinHeaven [OP] New Member

    Joined:
    Sep 28, 2015
    Member:
    #165328
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2015 tacoma 4dr
    Awesome! Thank you
     
  4. Sep 28, 2015 at 4:06 PM
    #4
    Nessmuk

    Nessmuk Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Member:
    #140517
    Messages:
    286
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    Charlottesville, Va
    Vehicle:
    2.7 5sp AC w/SR & convenience pkg
    Mine was wired. I just installed the Rostra which was plug and play. Look at the wire loom leaving the plug under the truck to be certain it has all 4 wires.
    The Rostra screws right into the handle mount. Took me about 15 minutes to install. I paid about $150 on Amazon.
     
  5. Sep 28, 2015 at 4:11 PM
    #5
    Nessmuk

    Nessmuk Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2014
    Member:
    #140517
    Messages:
    286
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    Charlottesville, Va
    Vehicle:
    2.7 5sp AC w/SR & convenience pkg
  6. Sep 30, 2015 at 7:08 AM
    #6
    shortG

    shortG Member

    Joined:
    May 20, 2015
    Member:
    #155665
    Messages:
    10
    2015 Tacoma Prerunner
    I got OEM fit one from ebay for $130. Just drop in no other work.
     
  7. Oct 10, 2015 at 7:52 AM
    #7
    jaycoma

    jaycoma New Member

    Joined:
    Oct 10, 2015
    Member:
    #166281
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jay
    Vehicle:
    2015 access cab convenience
    I looked at the OEM on EBAY it gave the list of compatible vehicles. It did not list a 2015 access cab with convenience package. Does anyone know if this will work? I verified the wires are there. Thanks jay coma
     
  8. Oct 24, 2015 at 4:20 PM
    #8
    QKMCCOY

    QKMCCOY Member

    Joined:
    Sep 3, 2015
    Member:
    #163385
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    First Name:
    Quinn
    Vehicle:
    2015 MGM Base Access Cab
    It should be, I bought an aftermarket camera kit for my 2015 Access cab convenience package and it was plug and play. Had it installed within 20 mins.
     
  9. Nov 3, 2015 at 2:26 PM
    #9
    buckmark32

    buckmark32 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2015
    Member:
    #153183
    Messages:
    67
    Gender:
    Male
    First Name:
    Christian
    Jacksonville
    Vehicle:
    14 Taco 4X4
    Stock
    I installed that Rostra on my 14, and it's not working. Someone mentioned look at the wire loom and make sure it has "all four wires"... are you talking about the stock wire loom? My stock wire loom under the truck has only 1 wire (blue) going to it.
     

Products Discussed in

To Top