1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

TRD CAI

Discussion in 'Performance and Tuning' started by Tacomatahiti, Jul 31, 2012.

  1. Jul 31, 2012 at 8:28 PM
    #1
    Tacomatahiti

    Tacomatahiti [OP] Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Member:
    #36030
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    tahiti
    Vehicle:
    08 4Xa access cab supercharged
    Supercharger, TRD exhaust
    Hi everyone,
    Since I've put a TRD CAI, my engine has a big loss of power. The speed of the automatic transmission is very slow. When I put back the original air filter and the housing, the problem remains. I've changed MAF sensor and it's stiil the same. The engine makes black smoke, runs bad at idle and the exhaust smells bad.
    Can someone help me.
    Thank you.
     
  2. Jul 31, 2012 at 8:33 PM
    #2
    whippersnapper02

    whippersnapper02 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Member:
    #27905
    Messages:
    35,266
    Gender:
    Male
    First Name:
    Christian
    Yorba Linda, CA
    Vehicle:
    10 MGM TRD OR 4wd Auto DCSB
    Banks Monster Exhaust, Pop n Lock tailgate lock, Hook-Ups tie down brackets, USA Spec Ipod adaptor, WO seat covers, color matched grill with Grillcraft insert, Tuffy locking bed box
    Check engine light on? Did you plug in the MAF sensor?
     
  3. Jul 31, 2012 at 8:50 PM
    #3
    Tacomatahiti

    Tacomatahiti [OP] Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Member:
    #36030
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    tahiti
    Vehicle:
    08 4Xa access cab supercharged
    Supercharger, TRD exhaust
    Check engine light is on and the MAF sensor is pluging in.
     
  4. Jul 31, 2012 at 8:52 PM
    #4
    Torspd

    Torspd Tor-nication

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Member:
    #22958
    Messages:
    5,458
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tor
    Houston
    Vehicle:
    MMVI 4.4L 4x4 Access Cab
    Torspd Custom Turbo kit [] Borg Warner 9180EFR Turbo [] ProEFI Pro128 EMS [] TiAL Q BOV [] TiAL V44 Wastegate @ 15psi [] CP Pistons [] CP Carrillo Rods [] ARP Head studs [] ARP Main Studs [] ARP Header - Head Studs [] Ported Heads w/ 1mm oversized valves intake/exhaust [] Brian Crower Forged Stroker Crank [] Darton M.I.D. Sleeved Block [] Kelford Camshafts [] Torspd 170* T-stat mod [] APR Large Fuel Rail [] Aeromotive Stealth 340 LPH Fuel Pump [] FueLab FPR [] APR T56 Conversion Kit [] KP RACING Built T56 [] McLeod Racing Custom Twin Disk Clutch [] One Piece Aluminum Driveshaft [] MGW Shifter [] Custom lowering kit [] Ohlins Front Coilovers [] QA1rear shocks [] Custom Ron Davis Radiator [] Dual SPAL Electric Fans []
    Pictures help a lot with diagnosing a problem. Did you happen to take any? Any other points that could help us help you?
     
  5. Aug 2, 2012 at 8:44 AM
    #5
    tacobox

    tacobox Evasive Maneuvers PMKMS

    Joined:
    May 9, 2010
    Member:
    #36834
    Messages:
    584
    Gender:
    Male
    what code did it throw? and let me know if you want to sell the trd intake :)
     
  6. Sep 8, 2012 at 11:00 AM
    #6
    Gadget@URD

    Gadget@URD Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Member:
    #9183
    Messages:
    637
    Southern Maryland USA
    Vehicle:
    URD Supercharged XRunner
    If you have the new style TRD intake you may have melted down your catalytic converters and plugged them up. That will kill power.

    The new style TRD intake makes the engine run overly lean. I have tested and verified this on several trucks and get calls all the time from customers and Toyota dealer mechanics trying to solve lean code check engine lights with the new intake.

    Just something to consider.

    G
     
  7. May 20, 2013 at 11:42 PM
    #7
    Tacomatahiti

    Tacomatahiti [OP] Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Member:
    #36030
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    tahiti
    Vehicle:
    08 4Xa access cab supercharged
    Supercharger, TRD exhaust
    Hi,
    I have put back the OEM air filter and I still have a check engine light with rotten egg smell from my exhaust and a big loss in engine power. Aind I don't find any leak.
    What can I do ? Take the catalyst out (In my country, no smog teste) ? Change them ?
     
To Top