1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

truck acting up after towing

Discussion in 'Towing' started by mcleod90, Jun 29, 2012.

  1. Jun 29, 2012 at 12:54 PM
    #1
    mcleod90

    mcleod90 [OP] 150,000 miles and counting

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Member:
    #45456
    Messages:
    485
    Gender:
    Male
    First Name:
    sean
    modesto ca
    Vehicle:
    05 double cab
    I pulled a box trailer weighing under 3500 pounds for about 15 miles. once I parked shut off the truck and unloaded everything I went to start up the truck, the shifter was stuck in park and wouldn't light up on the dash so I had to pull off the plastic tab to shift. the check engine light is on. airbag light is on. a/c wont work it blows air but not a/c.

    any ideas on what it could be? blown fuses?
     
  2. Jun 29, 2012 at 1:05 PM
    #2
    mcleod90

    mcleod90 [OP] 150,000 miles and counting

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Member:
    #45456
    Messages:
    485
    Gender:
    Male
    First Name:
    sean
    modesto ca
    Vehicle:
    05 double cab
    and blinkers don't work
     
  3. Jun 29, 2012 at 1:07 PM
    #3
    Pugga

    Pugga Pasti-Dip Free Since 1983

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Member:
    #39131
    Messages:
    28,908
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Massachusetts
    Vehicle:
    '13 Ford F-150 SCREW
    F-150 Mod
    I'd check all your fuses to make sure the trailer's wiring didn't do something funky to your wiring.

    Did any of this happen while you were towing or did it tow fine and all happen when you tried to start it again?
     
  4. Jun 29, 2012 at 1:07 PM
    #4
    ajohnson

    ajohnson Glamour Shot

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Member:
    #16145
    Messages:
    6,455
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andy
    Charlotte, NC
    Vehicle:
    07 DCLB TRD Sport
    Things and stuff and such
    Sounds like a fuse. I think the shifter lights and blinkers are fused together, I read something about yesterday or the day before. I will see if I can find it again.
     
  5. Jun 29, 2012 at 1:09 PM
    #5
    Pugga

    Pugga Pasti-Dip Free Since 1983

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Member:
    #39131
    Messages:
    28,908
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Massachusetts
    Vehicle:
    '13 Ford F-150 SCREW
    F-150 Mod
    The shifter lights and the marker lights are, possibly the blinkers also. I found that out because I towed a trailer with a bad wiring harness and it blew out my marker lights and center consol lights (which might be the reason your A/C doesn't work).
     
  6. Jun 29, 2012 at 1:09 PM
    #6
    ajohnson

    ajohnson Glamour Shot

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Member:
    #16145
    Messages:
    6,455
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andy
    Charlotte, NC
    Vehicle:
    07 DCLB TRD Sport
    Things and stuff and such
  7. Jun 29, 2012 at 1:12 PM
    #7
    ajohnson

    ajohnson Glamour Shot

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Member:
    #16145
    Messages:
    6,455
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andy
    Charlotte, NC
    Vehicle:
    07 DCLB TRD Sport
    Things and stuff and such
  8. Jun 29, 2012 at 1:33 PM
    #8
    Rellik01

    Rellik01 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Member:
    #54920
    Messages:
    838
    Gender:
    Male
    First Name:
    Craig
    Windermere, Florida
    Vehicle:
    2012 TRD Sport 4x4 White
    Bull Guard powder coated white, chrome aftermarket tail lights,Led interior lights, Factory roof rack, Bug deflector, Factory tow package, Garmin GPS, Viper 5901 alarm with auto start, Weather tech window wind deflectors, , 3" Tube steps powder coated white, CB Radio, Radio Scanner.
    Try Ign fuse under the dash.
     
  9. Jun 29, 2012 at 2:19 PM
    #9
    BamaToy1997

    BamaToy1997 ASE Master Tech Vendor

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Member:
    #71846
    Messages:
    9,424
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bill
    Navarre, FL
    Vehicle:
    1997 Tacoma 4X4 AKA "Blue Beast"
    Multi-point tow hooks, new bored 2.7L engine, custom paint. 3 inch adjustable Fabtech front coils, 2.5 inch rear AAL. Front Aussie locker. LED bed lights. Full LED conversion interior and exterior. Relentless Fabrication front and rear bumpers. 4X4innovation sliders. BAMF bed rack. CVT rooftop tent.
    I would suggest going to one of your local auto parts stores and get them to scan the codes. It should give you a general direction to go. Most likely, as was mentioned, it is a fuse.
     
  10. Jun 29, 2012 at 6:33 PM
    #10
    mcleod90

    mcleod90 [OP] 150,000 miles and counting

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Member:
    #45456
    Messages:
    485
    Gender:
    Male
    First Name:
    sean
    modesto ca
    Vehicle:
    05 double cab
    ok thanks for all the help. ill checknit out tonight. pretty crazy how a fuse would cause all this trouble.
     
  11. Jul 1, 2012 at 12:37 PM
    #11
    mcleod90

    mcleod90 [OP] 150,000 miles and counting

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Member:
    #45456
    Messages:
    485
    Gender:
    Male
    First Name:
    sean
    modesto ca
    Vehicle:
    05 double cab
    yep it was indeed the fuse. thanks for the help!!!!
     
  12. Jul 2, 2012 at 5:19 AM
    #12
    BamaToy1997

    BamaToy1997 ASE Master Tech Vendor

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Member:
    #71846
    Messages:
    9,424
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bill
    Navarre, FL
    Vehicle:
    1997 Tacoma 4X4 AKA "Blue Beast"
    Multi-point tow hooks, new bored 2.7L engine, custom paint. 3 inch adjustable Fabtech front coils, 2.5 inch rear AAL. Front Aussie locker. LED bed lights. Full LED conversion interior and exterior. Relentless Fabrication front and rear bumpers. 4X4innovation sliders. BAMF bed rack. CVT rooftop tent.
    No problem! Glad you got it fixed!
     
  13. Jul 2, 2012 at 2:28 PM
    #13
    Robertgeejr1

    Robertgeejr1 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Member:
    #69167
    Messages:
    779
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robert
    Aorora, Ill, yeah!
    Vehicle:
    1996 Toyota Tacoma SR5 4x4
    I have done all the hi-pro mods for a life time, since I got this truck at a great price, I will be happy with showroom new.
    Yeah years ago, when we used to do work for sunbelt rentals, there spartanburg sc store had a 2 trailers they wanted us to overhaul, so I was coming back from Mobile, and they had loaded the smaller trailer on the gooseneck, just need brakes, hahahahha well they sat them outside, and I picked them up around midnight, going up on the old section of 1-85 i hit some bad pavement, and heard a loud zap, pop,.... everything died. they had so much patch together wiring on the trailer, it blew like 6 fuses on the truck..... after fixing that I had to rig up some basic light wire to get me home.
    [​IMG]
     
To Top