1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

What the F--K, with the tranny...

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by over60, Oct 7, 2011.

  1. Oct 7, 2011 at 7:15 PM
    #1
    over60

    over60 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Member:
    #44995
    Messages:
    359
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Muskoka, Ontario
    Vehicle:
    06 4x4 Silver TRD Double Cab w/BULLS BALLS.!!
    Tonneau cover, running boards
    Hey guys.... I went to town yesterday and the shift lever was VERY stiff (automatic..V6.. 2006.. Model TRD off road)... I went to set the cruise control, as usual, and it would not set....... I drove all the way to town and NO cruise control....AND the indicator on the dash would NOT show gears 1 & 2...

    THe shift level seemed really stif...( this happened once efore).. Anywhoooo... I got to town and stopped in a parkijg lot... Run the shift lever up and down multiple times...... It finally cleared up.

    Anyone ever have this problem....???

    I went to the dealer last year about this, but they had NO idea what was going on....

    Thanx.... Mountainman
     
  2. Oct 7, 2011 at 7:18 PM
    #2
    jandrews

    jandrews Carolina Alliance Southwest Region Ambassador

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18122
    Messages:
    12,256
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    '09 FourDubDee TRD OR
    A-TRUCK, Fat Kid in the Bed, Custom Pinstriping, Ported and Polished Muffler Bearing, Hi-Performance Bed Mat
    Sounds like an issue in the shift lever, not the tranny itself. I'd look into replacing the whole assembly. Sounds like something in there is coming out of spec and jamming.

    Spill some Slurpee in there recently?
     
  3. Oct 7, 2011 at 7:24 PM
    #3
    over60

    over60 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Member:
    #44995
    Messages:
    359
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Muskoka, Ontario
    Vehicle:
    06 4x4 Silver TRD Double Cab w/BULLS BALLS.!!
    Tonneau cover, running boards
    No slurpty's or beer spilled in there...... Really freakes me out..!! I took it in to the dealer and it would not do it for them... cost me $ 60.00.....

    It cleared up and everything is as good as gold again.... GO FIGGURE..

    Mountainman...
     
  4. Oct 7, 2011 at 7:39 PM
    #4
    KenLyns

    KenLyns Lord of War

    Joined:
    May 23, 2010
    Member:
    #37674
    Messages:
    20,712
    Gender:
    Male
    Belly of the Beast
    Vehicle:
    4x4 TRD Off Road Full-Auto
    All-Pro Front Bumper, All-Pro UCAs, Icon ET Coilovers, Icon VS Rear Shocks, TSB Leafs, Timbren Bumpstops, CBI Sliders, ViAir Compressor, Klearz LED 3rd Brake Light, Pop-N-Lock Tailgate Handle, Husky Front Flaps, Deeza HD Sway Bar Links
  5. Oct 7, 2011 at 8:04 PM
    #5
    sean266

    sean266 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Member:
    #53447
    Messages:
    16,060
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sean
    Denver area
    Vehicle:
    14' Tundra TRD Crewmax
    Toytec BOSS Tundra Kit Black Tundra badges Window tint Stubby antenna Interior LED's Reverse LED's Center console mag light mod Center console gun holster mod LP leds Switched out chrome mirror caps/exterior door handles to black OEM. Nitto Terra Grappler G2's MotoMetal 971 18x9 wheels Ammo can mod TRDPro headlights
    Subd for outcome
     
  6. Oct 7, 2011 at 8:08 PM
    #6
    aznutx

    aznutx Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Member:
    #62372
    Messages:
    499
    Gender:
    Male
    DFW Texas
    Vehicle:
    2011 White TRD
    hope it doesnt occur again
     
  7. Oct 7, 2011 at 9:35 PM
    #7
    baja820

    baja820 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2011
    Member:
    #58794
    Messages:
    318
    Gender:
    Male
    pacific northwest mountains
    Vehicle:
    '11 SR5 Tacoma V6 6MT 4x4
    In my line of work I put a LOT of miles on Mercedes-Benz drive trains (373,xxx) I had a similar issue a while ago, the merc tech said it was "dirty sensors" not sure if that was truth or a lie but it hasn't done it since then.
     
To Top